Employee Experience Design: Wat is het en hoe doe je het? | QuestionPro (2024)

Employee Experience Design: Wat is het en hoe doe je het? | QuestionPro (1)

Employee experience design is het maken van een plan voor het personeel om producten of diensten actief of passief te gebruiken. Een van de belangrijkste doelstellingen is de klantervaring te verbeteren door werknemers meer te betrekken en hun meer vrijheid te bieden. In het algemeen bepalen de ervaringen van werknemers hoe zij zich voelen en gedragen, en of zij loyaal zijn of niet.

HR-professionals en andere leidinggevenden van organisaties moeten elk onderdeel van de werknemerservaring, van indienstneming tot pensionering, plannen met werknemerszorg. Hoe ontwerp je de werknemerservaring? Lees verder voor meer informatie.

Wat is een employee experience design?

Employee experience design is het proces van het verbeteren van de werkervaring van werknemers. Het ontwerpen van werknemerservaringen is meer dan alleen maar ontwerpen hoe werknemers zich voelen over hun baan, het is iets wat je elke dag op het werk doet.

Stel dat je de klantenservice hebt gebeld en een prettig gesprek hebt gehad; dat betekent dat je een experience design (EX design) hebt doorlopen. Een voorbeeld van employee experience design is de samenwerking met een IT-team om een werkplek gerepareerd te krijgen of te genieten van een voordelenpakket.

Belang van het ontwerpen van werknemerservaringen

Het is essentieel om de employee experience te ontwerpen omdat het alle afdelingen kan helpen meer betrokken, gemotiveerd en productief te worden. Verbetert hetesigning the employee experience improves the chances of getting work done, engaged, or motivated?

Ja! Wanneer werknemers gelukkig zijn en het gevoel hebben dat ze bij de bedrijfscultuur horen, zijn ze meer betrokken en gemotiveerd dan wanneer ze niet het gevoel hebben erbij te horen. En gelukkige werknemers doen hun werk beter en zijn productiever.

Ontwerpstrategie voor werknemerservaring

U kunt de onderstaande stappen volgen om een goed employee experience design in uw bedrijf op te zetten:

  1. Begrijpen en observeren

Identificeer specifieke situaties in het veld en houd rekening met de gevoelens van de werknemers, niet alleen met hun acties. Emoties beïnvloeden interpretaties. Het is dus essentieel om de oorzaak te achterhalen. Werknemers observeren betekent hun kantoor, fabriek, ziekenhuis of veld bezoeken. Bezoek de werkplek van elke werknemer. Vermijd alles wat iemand van streek kan maken.

De meest effectieve methode om feedback van werknemers te verzamelen is een enquête of enquête onder werknemers over verschillende werkgerelateerde onderwerpen. Dit is echter niet mogelijk voor grote bedrijven met duizenden werknemers.

Daarom worden in plaats daarvan enquêtes gebruikt die de “polsslag” en de “tevredenheid” meten. Door observatie en vrije conversatie te mengen. En enquêtes zijn de beste manier om een volledig beeld te krijgen.

  1. Ideeën bedenken en brainstormen

Nadat je weet hoe de huidige EX is, is de volgende stap “innoveren” of oplossingen bedenken voor problemen die je via feedback te weten bent gekomen. In deze fase ontstaan nieuwe ideeën. Het is geen taak voor één persoon of HR alleen. Voor de beste resultaten stelt u een team samen van werknemers en leiders van verschillende afdelingen.

Nadat u een team hebt gevormd, moet u iedereen samen laten komen om uit te zoeken hoe problemen kunnen worden opgelost. Probeer nieuwe dingen zonder dat angst je tegenhoudt. U wilt dat er een maximaal aantal opties is.

Negeer daarom ideeën niet omdat ze… dom lijken. Als je geen ideeën meer hebt, kies dan de ideeën die de meeste kans van slagen hebben bij je team.

  1. Testen en uitvoeren

We kunnen beginnen met testen. Probeer je beste ideeën in daden om te zetten. Vraag de werknemers wat ze hiervan vinden. Als u niet nadenkt over hoe uw oplossing hen beïnvloedt, zal uw werk voor niets zijn. Vertel werknemers dat nieuwe oplossingen worden uitgeprobeerd en dat hun feedback dingen kan veranderen.

Uw oplossingen kunnen nieuwe problemen veroorzaken. U kunt uw werknemers toegang geven tot een coworkingruimte als u niet over vergaderzalen beschikt. Door de afwezigheid van bepaalde werknemers zal het moeilijker zijn om met elkaar te communiceren. Als dat niet werkt, moet je een andere methode proberen.

Je hebt je implementatiedoel bereikt wanneer een oplossing werkt en de meeste feedback die je krijgt positief is. Ook al zijn enkele problemen opgelost, het proces van het ontwerpen van werknemerservaringen is nog niet ten einde.

Uiteindelijk is het de essentiële stap bij het ontwerpen van een goede ervaring voor de werknemers om hen het proces te laten sturen. U kunt een omgeving creëren waarin uw werknemers meer betrokken zijn bij hun werk en gelukkiger zijn als u vertrouwen hebt in hun vermogen om te bepalen wat zij nodig hebben om hun werk te doen.

Conclusie

Ten slotte is het meest kritieke aspect van het ontwerpen van een positieve levenscycluservaring voor werknemers dat de werknemers het voortouw nemen in het proces. Wanneer u vertrouwen hebt in de capaciteiten van uw medewerkers om hun werk effectief uit te voeren, zult u werknemers hebben die betrokken zijn bij hun werk en gelukkig zijn met hun carrière.

Ontdek hoe u met QuestionPro Workforce voortdurend feedback van uw werknemers kunt krijgen en actie kunt ondernemen om uw bedrijf te verbeteren.

DEEL DIT ARTIKEL:

Employee Experience Design: Wat is het en hoe doe je het? | QuestionPro (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6039

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.