Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (2024)

door Linda | Laatste update Apr 21, 2024 | Gepubliceerd Dec 10, 2019 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 8 reacties

Utah is misschien wel de mooiste en meest bijzondere staat van Amerika. Je vindt hier prachtige bergen, droge woestijnen en een aantal van de mooiste nationale parken van het land. Tijdens een roadtrip door West-Amerika mag de staat Utah dat ook niet ontbreken in je route. Maar wat zijn de mooiste plekken in Utah? In dit artikel vertel ik je wat je moet doen in Utah, deel ik de mooiste Utah bezienswaardigheden en heel veel handige tips voor Utah!

Inhoudsopgave

Utah in Amerika

Utah is een staat in het zuidwesten van Amerika. Deze Amerikaanse staat is vooral bekend door de prachtige natuur die je er tegenkomt. Zo vind je er maar liefst 5 nationale parken. Maar daarnaast zijn er nog veel meer gave plekken om te bezoeken. Utah telt ongeveer 3.2 miljoen inwoners en de hoofdstad van deze staat is Salt Lake City. Je kunt geweldig hiken in Utah en er is veel te zien en te doen. Hieronder deel ik straks mijn beste Utah tips en komt er een antwoord op de vraag: wat te doen in Utah in Amerika?

Utah tips: wat te doen in Utah?

Hieronder vind je de mooiste en leukste Utah bezienswaardigheden!

1. Hiken in Zion National Park

Als je ergens in Utah geweldige hikes kunt maken is het toch wel in Zion National Park. Zion National Park heeft meerdere lange hikes en je hebt onderweg geweldige uitzichten. Durf jij de hike richting Angel’s Landing aan? Of wandel jij naar het mooiste uitzichtpunt van heel Zion; Observation Point? Maar ook de Narrows, de Westrim trail en de kortere wandeling richting Canyon overlook mag je niet missen. De uitzichten zijn fenomenaal. Dit is zeker iets wat je moet doen in Utah en ook zeker een van de mooiste Utah bezienswaardigheden!

Zion kan je alleen verkennen met de shuttlebus en is het mooiste tijdens een hike, waarbij je een stukje stijgt. Geen zin daarin? De rit door Zion is ook al prachtig en er zijn genoeg leuke korte stops die je kan maken. Aan het einde van de weg vind je bijvoorbeeld de riverwalk, die je ook met kinderen heel goed kunt doen.

Het nadeel aan Zion is helaas wel de drukte. Parkeren is er echt een uitdaging, dus kom vroeg. Wil je die drukte vermijden? Bezoek dan ook eens de Kolob Canyon. Een ander deel van Zion National Park, waar je bijna geen toerist tegenkomt. Maar Kolob Canyon is zeker enorm de moeite waard en prachtig om te zien.

Wil je meer lezen over een bezoek aan Zion? Lees dan ook eens onze artikel over Zion National Park in Amerika!

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (1)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (2)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (3)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (4)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (5)

2. Bewonder Bryce Canyon National Park

Een van de leukste en meest bijzondere parken van Utah in Amerika is Bryce Canyon. Dit park is relatief gezien klein en kan je makkelijk in 1 dag verkennen. De uitzichten zijn geweldig mooi en je hebt wat leuke wandelingen. De wandelingen zijn er in verschillende niveaus en een van de mooiste is toch wel de Navajo Loop (die gesloten was toen wij er waren). Nog meer wandelen? Dan kan je wandelen richting Queens Garden of de Peekaboo Loop Trail doen.

Naast wandelen is Bryce een mooie plek om rond te rijden en om te stoppen bij de verschillende uitzichtpunten. Elk uitzichtpunt is anders en op deze manier blijft het leuk. Ook een Rangerwalk is hier echt een aanrader! Tijdens een Rangerwalk leer je namelijk meer over het park en de bijzondere rotsformaties.

Meer lezen? Lees dan ook ons artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Bryce Canyon.

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (6)

3. Ontdek het onbekende Capitol Reef National Park

Als je op zoek bent naar een super mooi, maar iets rustiger nationaal park, dan zit je bij Capitol Reef zeker goed. Dit Nationale park is onderdeel van de mighty 5 van Utah (net zoals de twee parken die ik eerder noemde overigens), maar veel minder populair dan de andere parken. Toen wij vertelden aan twee Amerikanen dat Capitol Reef onze volgende bestemming werd vroegen zij wat dit ooit was. Ze hadden er nog nooit van gehoord. De Ranger die erbij stond vertelde dat het echt een Hidden Gem is en echt een van de mooiste parken.

En met die uitspraak zijn wij het zeker eens, wat is dit een ontzettend mooi park zeg! Capitol Reef vinden wij zeker een van de mooiste plekken in Utah en dit park bezoeken is dan ook zeker iets wat je moet doen in Utah. De Scenic route is een van de mooiste Scenic Routes die wij reden in een nationaal park in Amerika en je kunt er geweldige wandelingen maken. Een hele mooie en populaire wandeling is de trail richting de Hickman Bridge. De Grand Wash hike is verder ook echt een aanrader. Capitol Reef National park is in ieder geval echt een van de leukste Utah bezienswaardigheden.

Meer lezen? Lees dan ons artikel met tips voor Capitol Reef National Park in Amerika!

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (9)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (10)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (11)

4. Rijd de Scenic Byway 12

Bryce Canyon en Capitol Reef liggen relatief dichtbij elkaar. Deze twee parken worden met elkaar verbonden door de scenic byway 12. Deze route wordt gezien als een van de mooiste autoroutes van Amerika. Dat moet je natuurlijk met eigen ogen zien!

Wij startten deze route in Bryce en eindigen in Capitol Reef, het begin van de route valt dan wat tegen. Het is best mooi, maar je hebt waarschijnlijk veel mooiere routes in Amerika gezien. Op een gegeven moment veranderd het landschap en lijkt het net alsof je op een andere planeet bent beland. Wat een bijzondere natuur en wat een geweldige uitzichten heb je dan! De weg is best smal en de afgronden diep, dus het is soms wat spannend, maar goed te doen.

Verderop tijdens de route zie je meer besneeuwde bergtoppen en heb je nog meer geweldige uitzichten. Deze route rijden is echt iets wat je zeker moet doen in Utah! Meer lezen? Lees dan ook mijn artikel over de Scenic Byway 12.

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (12)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (13)

5. Bezoek het mooie Arches National Park

Een ander park dat hoort bij de Mighty 5 is Arches National Park. Dit nationale park is een van de mooiste van heel Amerika en is dan ook zeker een van de mooiste plekken in Utah. Het nationale park staat bekend om de grote hoeveelheid natuurlijke bogen die je er kunt bewonderen.

Arches National Park bestaat grofweg uit drie delen. De windows section, Devil’s Garden en Delicate Arch. Tijdens je bezoek aan Arches is het de moeite waard om al deze delen te bezoeken. Zelf deden wij alle korte wandelingen bij de Windows Section, reden wij de complete scenic route, namen wij de tijd voor de geweldige hike richting Delicate Arch en deden wij een deel van de hike in het gebied van Devil’s Garden.

Arches is groot en zoals je hierboven al ziet, is er ook veel te doen. Je kunt er echt veel prachtige wandelingen maken, genieten van de mooiste uitzichten en prachtige routes rijden. Ik raad je dan ook aan om minstens twee dagen in Arches National Park te plannen, zodat je alles uit je bezoek kunt halen.

Wil je meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Arches National Park.

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (14)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (15)

6. Geniet van de uitzichten in Canyonlands National Park

Canyonlands National Park is ook een park van de Mighty 5 van Utah. Dit nationale park wordt echter door veel mensen overgeslagen, terwijl het ook zeker een stop waard is. Canyonlands geeft je geweldige uitzichten op een canyon en is een stuk rustiger dan andere nationale parken in Utah. Het nationale park ligt heel dichtbij Arches National park en deze twee parken kan je dan ook gemakkelijk met elkaar combineren. Een goede uitvalsbasis hiervoor is Moab.

Het beste is om bij Canyonlands National Park de scenic route te rijden en wat korte wandelingen uit te kiezen. Zo krijg je een goede indruk van het nationale park. Wil je meer lezen over dit nationale park? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Canyonlands in Amerika!

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (16)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (17)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (18)

7. Verken Dead Horse Point State Park

De nummer acht uit dit lijstje met tips voor Utah hebben wij eerlijk gezegd niet zelf bezocht. Voor ons was het kiezen tussen Canyonlands en Dead Horse Point State Park. Deze twee parken lijken heel erg op elkaar en liggen in hetzelfde gebied. Wij kozen voor Canyonlands omdat dat een nationaal park is en je daarvoor geen entree hoeft te betalen (wij hadden een America The Beautiful Pass), voor Dead Horse State Park betaal je 20 dollar entree.

Achteraf had ik misschien toch allebei willen bezoeken, omdat ik vaak lees dat Dead Horse Point echt heel mooi is. De uitzichten zien er op foto’s zelfs mooier uit dan de uitzichten bij Canyonlands. Maar goed, je moet iets overhouden voor een volgende keer toch?

8. Rijd door Monument Valley

Monument Valley is een prachtige plek op de grens van Utah en Arizona. Een deel van het park vind je in Utah en daarom hoort dit plekje zeker thuis in het lijstje met tips voor Utah. Monument Valley is geen nationaal park en is in handen van de Navajo Indianen. Dit betekent dat je nationale parken pas hier niet geldig is en je apart entree moet betalen. Ook mag je maar een klein deel van het gebied zonder tour bezoeken. Dit is gelukkig wel de scenic loop van 17 mile, het mooiste deel van Monument Valley.

Als je zelf gaat rijden moet je er rekening mee houden dat je huurauto hier niet verzekerd is. De weg is namelijk onverhard (en ook best heftig). Je kunt een tour doen waarbij je de hoogtepunten van Monument Valley ziet, maar ook op plekken komt waar je zonder gids niet mag komen.

Meer lezen? Lees dan ook mijn artikel over Monument Valley in Amerika.

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (19)

Dit zijn mijn 8 tips voor Utah in Amerika. Utah is een prachtige staat en mag je echt niet missen tijdens je roadtrip door het mooie Amerika. Ik hoop dat je nu weet wat de mooiste plekken van Utah zijn, wat de mooiste Utah bezienswaardigheden zijn en dat je een antwoord hebt op de vraag: wat te doen in Utah?

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op pinterest!

Wat vind jij de mooiste plekken van Utah en wat zijn jouw beste tips voor Utah in Amerika?

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (20)

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (21)

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda (1995) en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs, ben ik een van de gezichten achter Travellers of the world. Als kind maakte ik vooral reizen naar de camping in Nederland, Frankrijk en Italië, maar al snel ontdekte ik hoe mooi de wereld was en wilde ik daar meer van zien. Inmiddels bezocht ik ruim 30 landen en zette ik voet op 5 verschillende continenten. Je kunt mij dan ook wel reisverslaafd noemen. Op Travellers of the world schrijf ik artikelen en deel ik onze reistips & ervaringen, om jullie een handje te helpen bij het plannen van je reis.

Reis je me met mee?

Volg onsop

Follows

Nog meer leuke reisinspiratie!

  1. Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (22)

    Janet op december 11, 2019 om 6:58 pm

    Ik vond het echt prachtig.. Vooral Monument Valley vond ik een hoogtepunt. Ik zou graag terugwillen naar Zion, want daar hebben wij destijds niet heel veel van gezien omdat het er té druk was. Arches, Canyonlands en Capitol Reef hebben wij ook niet bezocht… ik moet dus echt eens terug!

    Antwoord

    • Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (23)

      Linda op december 11, 2019 om 7:57 pm

      Zion was bij ons ook enorm druk, zo jammer. En wij waren vroeg in het seizoen, dus ik wil niet weten hoe het er in juli / augustus is! Je hebt zeker genoeg redenen om terug te gaan, want die andere parken zijn ook echt prachtig mooi

      Antwoord

    • Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (25)

      Linda op december 12, 2019 om 7:30 pm

      Dank je wel!

      Antwoord

  2. Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (26)

    Jenny op december 13, 2019 om 7:48 am

    Wat een mooie foto’s! Gaaf dat jullie een hidden gem hebben gevonden die nog niet iedereen kent. Dat maakt een plek vaak net wat bijzonderder.

    Antwoord

    • Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (27)

      Linda op december 14, 2019 om 11:03 am

      Ja dat was zeker heel gaaf! De parken in Utah zijn namelijk heel populair over het algemeen en dus druk, maar deze was zo heerlijk rustig (en evengoed prachtig)

      Antwoord

  3. Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (28)

    Ech Wel op december 15, 2019 om 10:22 pm

    Amerika zit qua natuurschoon toch wel in de champions leaque hoor.

    Toen wij in Zion waren begon het te regenen en vertelde een ranger over het gevaar van flash floods. We namen hem niet erg serieus maar nog geen dag later kwamen er, precies op die plek, 12 mensen om het leven als gevolg van overstromingen….

    Antwoord

    • Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (29)

      Linda op december 16, 2019 om 5:31 pm

      Wat heftig! Dus iets om altijd serieus te nemen. Toen wij Zion waren waren ook veel wandelingen gesloten door gevallen rotsblokken etc.

      Antwoord

Reactie verzenden

Wat te doen in Utah in Amerika? Dit zijn de leukste Utah bezienswaardigheden! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6225

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.