Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)

Utah is een westelijk gelegen Amerikaanse staat die tussen Nevada en Colorado in ligt. Utah heeft wat typische kenmerken die je niet in ander staten vindt. Het is bijvoorbeeld onderdeel van het enige vierstaten punt in de Verenigde Staten wat bekend staat als ‘Four Corners. Hier raken de streken Utah, Colorado, New Mexico en Arizona elkaar. En Utah kent een grote gemeenschap van kerkelijke aanhangers van ‘The Church of Jesus Christ of Latter-day Saint.

In Utah zijn maar liefst vijf indrukwekkende natuurparken te bezoeken, namelijk Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands National Park, National Park Arches en Zion National Park. In de regio’s van de Rocky Mountains, de Great Basin en de Colorado Plateau kun je woestijnen treffen, besneeuwde bergen, uitgestrekte meren, groene dalen en ruige rotsformaties. Deze afwisseling trekt jaarlijks enorm veel toeristen naar dit deel van Amerika. De meeste avontuurlijke toeristen combineren hun vakantie vaak met intensieve tochten waarbij ze allerlei sporten kunnen beoefenen als klimmen, wandelen, paardrijden en raften.

Naast de natuurparken heeft Utah veel meer te bieden. Spring de auto of camper in en laat je verrassen tijdens een rondreis door Utah. Hierbij kun je dan interessante dorpen en steden bezoeken als Salt Lake City, Moab, St. Georg, Provo en Springville. Er zijn meer dan voldoende gelegenheden tot kamperen of het huren van een verblijf in een lodge of hotel.

Top 10 bezienswaardigheden van Utah

  • 1. Bryce Canyon National Park
  • 2. Zion National Park
  • 3. Temple Square in Salt Lake City
  • 4. Canyonlands National Park
  • 5. Arches National Park
  • 6. Capitol Reef National Park
  • 7. Grand Staircase-Escalante
  • 8. Lake Powell
  • 9. Natural History Museum of Utah
  • 10. Big Cottonwood Canyon

Auto huren

Een huurauto is onmisbaar als je een rondreis door Utah wilt maken. Met een huurauto kun je heerlijk rondreizen en de mooiste plekjes van Utah bezoeken. Regel je huurauto op tijd! Dat is vaak goedkoper en je weet zeker dat je een auto van jouw keuze hebt.

Sunny Cars is al jarenlang een betrouwbare en betaalbare partner op het gebied van huurauto’s in Amerika. Dankzij hun all-in autoverhuurkom je niet voor onaangename verrassingen te staan:

✅je huurauto isvolledig all-risk verzekerd, zonder uitzonderingen
geen verborgen kostenof onvoorziene toeslagen
geen eigen risico: Sunny Cars betaalt je eigen risico helemaal terug als je toch schade rijdt

Top 10 bezienswaardigheden van Utah

1

Bryce Canyon National Park

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (1)

Het Bryce Canyon National Park staat bekend om de grillige rotsformaties die hoodoos worden genoemd, de prachtige zonsondergangen en de haast magische kleurschakeringen die daarmee gepaard gaan. Het constant bevriezen en ontdooien van water tussen de rotspartijen van Bryce Canyon, heeft door de jaren heen voor heel wat brokstukken en scheuren gezorgd. Op natuurlijke wijze is zo een indrukwekkend landschap ontstaan waarin haast absurde vormen zijn ontstaan die bijnamen dragen als ‘the naked woman’. Je fantasie kan er aardig op los gaan.

Bryce Canyon National Park kent een aantal mooie wandelroutes. Deze ‘trails’ voeren je langs de meest mooie uitzichtpunten zoals bijvoorbeeld Fairyland Point, het Amphitheater en de Natural Bridge. Het is tevens mogelijk om met de auto door het park te rijden. De bijna dertig kilometer lange weg door Bryce Canyon National Park voert je langs verschillende bezienswaardigheden. Je kunt er ook voor kiezen om met de daarvoor beschikbare bussen mee te gaan. Op deze manier heb je tijdens de drukke periodes geen probleem om te parkeren. Maar de meest memorabele manier op dit park te verkennen is echter per paard.

2

Zion National Park

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2)

Het natuurlijke kleurenpalet in Zion National Park zul je niet snel meer vergeten. Tussen de bergen, rivieren en rotsformaties zijn prachtige plekken te ontdekken waarin de meest uiteenlopende kleuren zichtbaar zijn. Aan de rand van Zion National Park nabij Zion Canyon ligt de plaats Springdale. Omgeven door bergen en bossen is dit een paradijs voor toeristen die graag mooie wandelingen maken, een uitdagende fietstocht niet uit de weg gaan of gewoon genieten van de pracht en praal in de natuur.

Emerald Pools Trail, Hidden Canyon Trail en Angels Landing Trail zijn namen van de meest populaire routes die bewandeld worden. Personen die iets minder uitdaging zoeken in een vakantie, kunnen gewoon per shuttle bus het park verkennen Eerlijk is eerlijk: je ziet dan wel een stuk minder dan wanneer je te voet een aantal stukken gaat ontdekken.

Zion National Park is daarnaast uitermate geschikt om bergen te beklimmen. Verschillende routes en gradaties zijn echter alleen geschikt voor ervaren klimmers. Bij het bezoekerscentrum is meer informatie verkrijgbaar.

3

Temple Square in Salt Lake City

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (3)

Tussen de jaren 1898 en 1905 is de ruim opgezette Temple Square in Salt Lake City ontstaan. Vele aanhangers van de ‘Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen’ kwamen omstreeks 1869 vanuit Illinois en andere plekken uit de wereld naar Utah om zich te vestigen in Salt Lake City. Deze gelovigen worden mormonen genoemd. Een aantal jaar later is hier in Salt Lake City de hoofdzetel gevestigd die wij nu kennen als Temple Square. Het meest in het oog springend is de Salt Lake City Temple. Deze granieten kerk met vele torentjes werd gebouwd tussen 1853 en 1893. Helaas worden hier geen rondleidingen gegeven. Andere indrukwekkende bouwwerken aan de Temple Square zijn de gotische Assembly Hall, het moderne Church History Museum, het huis van de voormalige leider Brigham Young – The Lion House en het auditorium Mormon Tabernacle Choir.

4

Canyonlands National Park

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (4)

Omstreeks 1964 werd de omgeving bij Moab verklaard tot Canyonlands National Park. Dankzij de stromingen van de rivieren Colorado River en Green River zijn er door de jaren heen heel wat kloven en rotspartijen ontstaan. Erosie, regen en wind hebben eeuwen lang hun kracht kunnen uitoefenen op de kleurrijke bergen waardoor er een bijzonder fraai en kleurrijk landschap is ontstaan. Canyonlands National Park is dusdanig ruw, dat je beter goed voorbereid op pad kunt gaan. De mooiste delen van het park bevinden zich in de omgeving van Horseshoe Canyon, The Needles en The Maze.

5

Arches National Park

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (5)

In het oosten van Utah ligt het park van de bogen: Arches National Park. De natuurlijk gevormde bruggen en bogen zijn een attractie op zich. Het is duidelijk te zien waar de kracht van de natuur toe in staat is. Waar eens een zee stroomde zijn nu fantastische wandelpaden te volgen die je alle mooie plekjes van dit park laten zien. Het is zelfs mogelijk om met een gids op pad te gaan. De wandelingen worden duidelijk weergegeven en zijn al mogelijk vanaf 0,5 kilometer. De langste wandelingen zijn zo’n twaalf kilometer.

Wanneer de zon langzaam ondergaat, komt Arches National Park pas echt tot leven. De rotsformaties kleuren dan dieprood en tekenen prachtig af tegen de blauwe lucht. De beroemde zestien meter hoge Delicate Arch is volgens vele de mooiste boog van Arches National Park. Deze is helaas niet met de auto te bereiken, maar via een wandelpad. Andere beroemde bogen in Arches Park zijn Landscape Arch, Double Arch en skyline Arch.

6

Capitol Reef National Park

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (6)

Dwars door het zuidelijk gelegen Capitol Reef National Park stroomt de Fremont River. Deze rivier loopt langzaam af naar Muddy Creek om uiteindelijk uit te komen in Dirty Devil River. Capitol Reef National Park is een park die vooral tussen de maanden maart en september veelvuldig wordt bezocht. Er worden allerlei activiteiten aangeboden zoals paardrijden, klimmen en autotochten. Met de auto is het heel goed te doen om langs allerlei bezienswaardigheden van de Waterpocket Fold te rijden. Het bezoekerscentrum is vlak bij Fruita Historic District gevestigd.

7

Grand Staircase-Escalante

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (7)

De drie gebieden Grand Staircase, Kaiparowits Plateau en Canyons Escalante vormen sinds 1996 samen de Grand Staircase-Escalante National Monument. Ruim zevenhonderdvijftig hectare land is sindsdien beschermd grondgebied. Er zijn dan ook opvallend mooie natuurlijke bezienswaardigheden te ontdekken, zoals Devil’s Garden, Willis Creek, Spooky Gulch, Peek-a-Boo Gulch en Harris Wash. Ook in dit park van Utah heeft erosie en verschillende weersinvloeden hun sporen nagelaten. En dat levert spectaculaire foto’s op.

8

Lake Powell

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (8)

Het kunstmatig aangelegde meer Lake Powell vlak bij de Glen Canyon Dam, trekt elk jaar opnieuw veel toeristen aan. Het uitgestrekte meer is dan ook bij uitstek geschikt voor leuke vaartochten, verschillende watersporten of gewoon om te chillen aan de waterkant. Er worden verschillende tochten en excursies georganiseerd waarbij je bijvoorbeeld ook kunt leren vissen. De ligging in Glen Canyon National Recreation Area is mooi meegenomen natuurlijk. Dit park heeft veel kampeermogelijkheden, bezienswaardigheden als de Rainbow Bridge National Monument, Orange Clifffs en nog heel veel meer.

9

Natural History Museum of Utah

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (9)

In Salt Lake City – de hoofdstad van Utah – bevindt zich sinds 1969 het natuurhistorisch museum van deze regio. The Natural History Museum of Utah is gevestigd in het Rio Tinto Center wat in 2011 werd gebouwd. Dit uniek stukje moderne architectuur sluit prachtig aan bij het bergachtige landschap.

Het museum probeert op allerlei manieren de natuur, de cultuur en het natuurlijke erfgoed van Utah onder de aandacht te brengen. Maar bovenal het belang om het intact te houden. De collectie van het Natural History Museum of Utah bestaat uit verschillende fossielen, handgemaakte voorwerpen uit de geschiedenis, schelpen, mineralen, planten- en insectenverzamelingen.

10

Big Cottonwood Canyon

Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (10)

De Big Cottonwood Canyon is een natuurgebied dat zich kenmerkt door hoge bergtoppen, groene beboste heuvels, uitgestrekte weides en waterstromen. Elk jaargetijde levert hier bijzondere plaatjes op. In de winter kunnen de bergtoppen besneeuwd zijn. Tijdens de wintermaanden zijn er wintersporters te vinden in de resorts bij Brighton en Solitude.

Big Cottonwood Canyon ligt in het Wasatch Range gebied, niet ver van Salt Lake City. De hoge besneeuwde bergen zorgen voor een groot deel van het drinkwater in de regio. Big Cottonwood Canyon is erg geliefd bij wandelaars, bergbeklimmers en vissers.

Top 10's van plaatsen in Utah

top 10 bezienswaardigheden van Salt Lake City
Utah top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.