Hvor mye koster terrassebord? Vi har svarene (2024)

Du vil gi hagen din et løft, men hvor mye koster terrassebord? Det er alltid godt å ha en ide om disse tingene på forhånd, for å hjelpe deg med budsjettet og for å unngå dyre overraskelser.

Terrassebord er et flott tillegg til tomter i alle størrelser – bare ta en titt på vårterrassebord ideerfor å se alle de vakre effektene som kan oppnås. Det er en moderne og effektiv måte å sone tomten din på, og det er tonnevis av stiler tilgjengelig for å matche temaet ditt.

Fra hevede dekk til komposittstiler – med så mange tilgjengelige alternativer lurer du kanskje på hvor du skal begynne når det kommer til priser. Og er det en måte å få pengene dine til å gå lenger? Vil det øke verdien på tomten din når det gjelder å selge den? Les videre for å finne ut!

Hvor mye bør jeg budsjettere med terrassebord?

How much does decking cost? We've got the answers (1)

(Bildekreditt: Max Attenborough/Future)

Du vil være glad for å vite at terrassebord ikke trenger å koste en formue. Faktisk kan tømmerdekk være ganske billig når det gjelder å velge riktiglandskapsideerfor din plass. Komposittdekk er dyrere, men de tilbyr svært lite vedlikehold og vil vare mye lenger fordi de ikke blir skadet av været.

Selvfølgelig vil kostnadene for terrassebord avhenge av flere faktorer – størrelsen du er ute etter, om du vil ha den hevet, om trinn er inkludert... Kanskje en av våreterrasserekkverksideervil også stå på agendaen din.

Det er imidlertid alltid godt å ha en kulefigur å jobbe ut fra, så for selve terrassen (vi kommer inn på statistene om en måned) disse forslagene fra teamet kl.Priceyourjob.co.ukskal hjelpe:

  1. For en profesjonell å installere et lite, 20 kvadratmeter dekk laget av grunnleggende tømmer, bør det koste rundt 900 pund.
  2. For dekk av samme størrelse laget av tømmer av mer førsteklasses kvalitet, bør du budsjettere med mer – det kan koste opptil 2400 pund. Husk at uregelmessige eller buede former vil øke prisen – siden disse vil ta lengre tid å kutte.
  3. Et budsjettvennlig tømmerdekk som er dobbelt så stort som de over (altså 40 kvadratmeter) vil være mer rundt £1400-merket å installere.
  4. For et dekk av mer premiummateriale på 40 kvadratmeter, budsjett for £4400 og over.
  5. Komposittdekke har en tendens til å være dyrere enn de fleste tømmerplater, rundt £50-£100 per kvadratmeter, før eventuelle installasjonskostnader.

For amerikanske priser vil gjennomsnittlig kortstokk koste rundt $12.000, ifølgeFixr.com. Imidlertid kan et budsjett på 100 kvadratfot være rundt $2000-merket. Et ekstra stort dekk, for eksempel 500 kvadratmeter, laget av eksotisk hardtre med ekstrautstyr som tak og innebygde benker kan koste mer som $22.000. Så hvor mye du trenger å budsjettere avhenger egentlig av flere faktorer.

Tilfører terrassebord verdi?

How much does decking cost? We've got the answers (2)

(Bildekreditt: Alisdair Mcintosh/Future)

Hvis du har sett våre råd omhvor mye koster en hagedesigner, så husker du kanskje at vi snakker om verdien som landskapsarbeid av god kvalitet tilfører en hage (svaret er mye!).

Du skjønner, som demonstrert av en undersøkelse utført avSociety of Garden DesignersogZoopla, 50 % av folk mener en veldesignet hage er like viktig, eller til og medmerviktig enn et godt designet bad eller kjøkken. Og nesten halvparten av dem har blitt satt av fra en eiendom på grunn av en hage i dårlig forfatning.

Undersøkelsen viste også at over en tredjedel av respondentene verdsatte et avslappende sitteområde som toppprioritet i en hage. Og den nest viktigste funksjonen? Sol! En skinnende ny kortstokk på et solfylt sted tikker av begge disse boksene – hold det godt vedlikeholdt, og du vil være en vinner når det er på tide å gå videre.

Hvor mye koster terrassebord? Et sammenbrudd...

How much does decking cost? We've got the answers (3)

(Bildekreditt: Dobbies)

Terrasse i bartre

Materialer som gran eller redwood er mykere og ikke like langvarige som mer premium typer, men de er definitivt et billigere alternativ. De er også lette å få tak i, byggevarebutikker vil selge dem for omtrent £5 per brett (prøvHjemmebase), eller rundt £10-£15 per kvadratmeter (det tilsvarer $13-$20).

Hardwood terrassebord

Flere førsteklasses materialer inkluderer eik og lønn. De ser fantastiske ut og er ekstremt langvarige, men kommer med en høyere prislapp og er vanskeligere å få tak i. De faller rundt £60-£90 per kvadratmeter ($80-$120)

Kompositt terrassebord

Som vi har nevnt ovenfor, er komposittdekke dyrere enn bartre og noen løvtre – rundt £50-£100 ($65-$135) per kvadratmeter. Den er laget av en blanding av plast og naturlig trefiber og er ekstremt slitesterk og lite vedlikehold. Mange velger fortsatt tre, da de foretrekker den mer naturlige finishen.

How much does decking cost? We've got the answers (4)

(Bildekreditt: John Edward Linden/Getty Images)

Balustrader

Du kan finne rekkverkssett i tre på nettet for rundt 100 pund (prøvB&Q) eller rundt $177 fraAmazon. Du kan også finne rekkverkssett som kan være billigere. I følge teamet hos Priceyourjob.co.uk kan glassrekkverk falle mellom £19 og £112 per panel.

Belysning

Små LED-innfelte terrasselys kan koste rundt £6 hver (prøvWickes) eller $27 for en pakke med 10 (Amazon). Ikke glem å ta en titt på vårideer til hagebelysningfor mer inspirasjon til hvordan du kan belyse handlingen din!

Trinn

Et tre-trinns sett kan koste fra så lite som £9, eller $12. Hvis kortstokken din er veldig høy, kan kostnadene vokse opp til £1000 for en hel tretrapp, som antyder teamet på Priceyourjob.co.uk.

Dekker

Du har kanskje lyst til å legge til en av våredekket dekk ideerogså, så husk å ta med kostnadene deres til den endelige summen. Mens parasoller kan være relativt billige (ta en titt på vårbeste hageparasollerfor å finne din favoritt), kan skreddersydde bygg nå mye høyere.

Lønnskostnader

Selvfølgelig, hvis du betaler en profesjonell for å installere terrassebord, må du også ta hensyn til arbeidskostnadene. Dette kan falle rundt £25 per time, eller en flat rate på rundt £150 per dag. Det tilsvarer rundt 204 dollar.

Guy Hardern, grunnlegger av skreddersydd design- og byggefirmaRushworth-skulptur, understreker viktigheten av en god grunnstruktur for terrassebord. Forberedelse er nøkkelen, og det er ofte her det meste av det manuelle arbeidet foregår. For eksempel er et terrassebord lagt over en eksisterende belegg eller betong mye mer rett frem (og mindre tidkrevende) enn å bygge et terrassebord over en skrånende, f*cktig plen. Sistnevnte vil trenge utgraving, med spesiell ugressavskrekkende duk installert som gir god drenering, for å hindre at vann samler seg.

Uansett må det bygges en solid, solid struktur – Guys team bruker belegningsstein og tømmer – for å sikre at terrassedekket har en god overflate hvor vekten kan spres. Ikke glem at du også må ta hensyn til kostnadene for bærerammens materialer.

Hvordan kan jeg redusere kostnadene for terrassebord?

How much does decking cost? We've got the answers (5)

(Bildekreditt: Dominic Blackmore/Future)

Gå for det beste du har råd til

Vi vet at flere premiummaterialer er dyrere, men hvis du har råd til å strekke budsjettet litt lenger, kan det spare deg for kostnader i fremtiden.

"Se på terrassebord som en langsiktig investering," sier Leigh Barnes omJacksons fekting. "Et vanlig problem med terrassebord av dårlig kvalitet er råte fra for mye f*cktighet, som når det installeres i høyder er ekstremt farlig."

«Vi har hatt erfaring med at installatører har falt gjennom gamle, råtne terrassebord. Når terrassebord er i nær kontakt med bakken, vil det alltid være utsatt for råte, med mindre det er riktig behandlet og støttet av en lang garanti for å vise produsentens tillit til produktet.'

Så, for å spare på dyre reparasjoner og utskiftninger (og for ekstra trygghet!), sørg for at du starter med et dekk av god kvalitet som du har råd til.

Unngå sløsing med materialer

Hvis du kjøper terrassen selv, "Bruk en terrassekalkulator for å finne ut nøyaktig hvor mye materialer du trenger, slik at du ikke kaster bort noen," foreslår Leigh Barnes fra Jacksons Fencing. De har en kjekk en tilgjengelig på nettsiden deres.

Hvis resultatet er en litt overraskende overraskelse, kan du alltid velge et litt mindre område, for å spare kostnadene også. Ofte kan et mindre dekk være like effektivt på en tomt, forutsatt at det har nok plass til utemøblene dine.

Gjør det selv!

How much does decking cost? We've got the answers (6)

(Bildekreditt: David Giles/Future)

Hvis du har lyst på en utfordring og har litt DIY-erfaring, kan du bygge terrassen din selv. Bare ta en titt på rådene våre vedrhvordan bygge terrassebordfor å komme i gang.

Leigh Barnes fra Jacksons Fencing foreslår å kjøpe et terrassesett da de har alt du trenger for å bygge et smart nytt sitteområde raskt.

Hvis du ikke ønsker å velge et sett, så se etter å kjøpe terrassebordene dine i bulk til en billigere pris – mange butikker lar deg gjøre det, eller har ferdiglagde bunter.

Hold det vedlikeholdt

Når det gjelder tømmerdekk, anbefaler Homebase en årlig behandling av lakk, terrassebeis eller maling. Dette vil bidra til å beskytte treverket og få det til å vare lenger, og redusere behovet for reparasjoner eller utskiftninger. Det er også ganske billig å kjøpe.

Sørg for å holde terrassen din også ren. Ikke bare vil dette bidra til å opprettholde det, det vil også bidra til å unngå at noen sklir over. Vi har enkle råd i vår guide omhvordan rengjøre terrassebord, for å gi deg en hjelpende hånd.

Hvor mye koster terrassebord? Vi har svarene (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5953

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.