10 verbeteringen aan de achtertuin die direct waarde aan uw huis toevoegen (2024)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang de beste interieurideeën, doe-het-zelfadvies en projectinspiratie rechtstreeks in je inbox!

Bedankt voor uw aanmelding bij Realhomes. U ontvangt binnenkort een verificatie-e-mail.

Er was een probleem. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.

Achtertuinen en buitenruimte hebben nog nooit zo in de schijnwerpers gestaan. Misschien heb je je tuin de afgelopen jaren al opgeknapt, maar er is altijd ruimte voor meer, toch? Als u zich ervan bewust bent dat u op een dag uw huis zou kunnen verkopen en winst wilt maken (wie niet?), wilt u waarschijnlijk alleen de tijd en het geld besteden aan verbeteringen aan uw achtertuin die waarde toevoegen aan uw woning. thuis. Gelukkig kun je veel doen om je leven op te fleurenachtertuin ideeënvoor entertainment in de zomer en dat zal ook een positieve invloed hebben op de uitstraling van uw huis.

'Verbeteringen in de achtertuin vergroten uw onderhoudende vierkante meters', zegt Jenny Usaj, makelaar en mede-eigenaar vanUSAJ Vastgoed, een makelaar in onroerend goed in Denver, CO. 'Hoewel ze technisch gezien niet worden verwarmd of gekoeld om de bewoonbare vierkante meter te berekenen, zijn 'huiskamers' in de achtertuin zeker een geweldige toevoeging', voegt ze eraan toe.

Rinal Patel, erkend makelaar en mede-oprichter van We Buy Philly Home, een bedrijf dat huizen verkoopt en verhuurt in de regio Philadelphia, zegt: 'Hoewel het mooi weer is, profiteer ervan en creëer een buitenruimte waar jij en je gezin kunnen genieten. Geniet er nog vele zomers van. Dit kan van alles zijn, van een eenvoudige patio tot een meer uitgebreidebuitenkeuken.'

1. Een terras

10 backyard improvements that add value to your home instantly (1)

(Afbeelding tegoed: Dobbies)

De eenvoudige toevoeging van apatiois een no-brainer verbetering van de achtertuinwaarde toevoegen aan uw huis. Of jebuitentegel plaatsenof straatstenen, door zelfs een kleine patio uit te hakken, kunt u meer ruimte creëren voor het buitenleven, wat nu een intrinsiek onderdeel is van een gelukkig gezinsleven.

Patel voegt hieraan toe: 'Buitenruimtes zijn geweldig voor het ontvangen van gasten, en ze kunnen waarde toevoegen aan uw huis omdat ze het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.' Zodra je het grondwerk hebt gedaan – woordspeling bedoeld – voeg je meer persoonlijkheid toe door erin te investerenterrasmeubilair, buitentapijten, verlichting en meer om een ​​ontspannen en gezellige sfeer te creëren die alle gasten zal verbazen.

'Om hieraan toe te voegen, kun je ook enkele eenvoudige landschapsprojecten uitvoeren om je tuin op te fleuren en uitnodigender te maken. Deze projecten kunnen zo simpel zijn als het planten van wat bloemen of het snoeien van de heggen. Door dit soort verbeteringen aan je huis aan te brengen, kun je genieten van een mooiere ruimte en ook de waarde ervan verhogen.' vervolgt Patel.

2. Opgefrist landschap

10 backyard improvements that add value to your home instantly (2)

(Afbeelding tegoed: Henry Scott - Pehrsson Scott)

Wat ons meeneemttuinaanleg. Onderschat nooit het belang ervan – zelfs niet in de achtertuin – omdat het verband houdt met de aantrekkelijkheid ervan. 'Vaak, als ik een huis ga bezichtigen met een slechte of geen landschapsarchitectuur, worden mijn kopers afgewezen door het hele pand', onthult Gelios. 'Huiseigenaren kunnen hun tuin er mee opfleurenonderhoudsarme installatiesen struiken om de uitstraling te vergroten.' Dus, wat raadt hij aan? 'Betonpaden, een middelgrote boom en bloeiende struiken kunnen je zo'n €6-7.000 kosten, maar een rendement op de investering opleveren van 80-85 procent.' En als bonus zul je genieten van deze verfraaide ruimte terwijl je daar woont.

Karagannis is ook van mening dat het verfraaien van uw landschap de waarde van uw huis kan verbeteren.

'Het planten van vaste planten is erg belangrijk, omdat vaste planten jaar na jaar weer verschijnen en een constante herinnering zullen zijn aan de verschillende seizoenen van het jaar', legt hij uit. 'Eenjarigen zijn ook erg belangrijk voor het toevoegen van kleur en blijven bloeien van het vroege voorjaar tot de herfst, en elk jaar heb je de mogelijkheid om de selectie te veranderen.'

Chase Michels, makelaar bij Chase & Patti Michels, Chicago, vertelt hoe 'Het inhuren van een tuinarchitect tijd en geld goed besteed is. Uit een onderzoek van Alex X. Niemiera, een tuinbouwer bij Virginia Tech, bleek dat een goed aangelegd huis een prijsvoordeel van 5,5-12,7% had ten opzichte van een huis zonder tuin. Dat vertaalt zich in een extra waarde van €16.500 tot €38.100 voor een huis van €300.000. Niemera stelt dat het belangrijkste waar kopers naar op zoek zijn in landschapsarchitectuur een geavanceerd ontwerp is. Vlak daarachter staan ​​de plantgrootte en volwassenheid.'

Michels voegt eraan toe: 'Het planten van bomen rond het huis biedt schaduw en bescherming tegen de elementen. Dit kan uw nutsvoorzieningen verlagen en de aantrekkelijkheid vergroten.'

3. Vuurplaats buiten

10 backyard improvements that add value to your home instantly (3)

(Afbeelding tegoed: Getty / Deb Perry)

De schoonheid van een buitenomgeving fwoede putis dat u zich hierdoor comfortabel in uw achtertuin kunt voelen als het weer koel of ronduit koud wordt.

'Een van de beste verbeteringen die een huiseigenaar aan zijn achtertuin kan toevoegen, is een buitenhaardinstallatie - die vaak op gas werkt - met stenen decormuren en terrastegels', legt Jason Gelios uit, makelaar bij Community Choice Realty in Detroit, MI.

Als je €6.000 tot €8.000 uitgeeft aan een op maat gemaakte vuurplaats voor buiten, zegt Gelios dat de ROI bij verkoop van het huis ongeveer 60-70 procent bedraagt. 'Dit kan enorm zijn, omdat een huiseigenaar kan genieten van het comfort en de sfeer van een vuurplaats buiten, zonder al zijn geld te verliezen als hij besluit te verkopen', zegt Gelios.

En als u niet zoveel wilt uitgeven, heeft Bill Golden, een makelaar/geassocieerde makelaar bij RE/MAX Around Atlanta, GA, een andere optie. 'Bij mij thuis zouden we naartoe gaanbouw een vuurplaats, maar besloot te experimenteren met een kant-en-klare vuurplaats, en dat beviel zo goed dat het onze permanente oplossing werd', zegt hij. Ongeacht welk type vuurplaats je kiest, Golden gelooft dat het zeker een waardevol achtertuinproject is. 'De toegevoegde waarde van een vuurplaats helpt een potentiële koper te zien dat dit huis de ruimte en voorzieningen heeft om er in verschillende seizoenen van te genieten.'

4. Privacyhek

10 backyard improvements that add value to your home instantly (4)

(Afbeelding tegoed: Wayfair)

Hoeveel tijd huiseigenaren in hun achtertuin doorbrengen, hangt niet alleen af ​​van het fysieke comfort, maar ook van de mate van eenzaamheid en isolatie die de buren krijgen. Zoals de dichter David Frost zei: 'Goedhekkengoede buren worden. Als je echter niet het budget (of de wil) hebt om een ​​hek over de volledige lengte op te zetten, biedt David Charette, gediplomeerd binnenhuisarchitect en oprichter van Britto Charette in Miami, Florida, twee alternatievenachtertuin screeningoplossingen. Ten eerste raadt hij aan om groen te gebruiken. 'Potplanten en hekjes kunnen privacy bieden – en ook kleur toevoegen aan uw achtertuin.' Zelfs als je enige achtertuin een balkon is, zegt Charette dat planten en hekjes het goed zullen doen.

'Je kunt ook decoratieve hekwerken gebruiken: creëer privacylagen met decoratieve panelen van smeedijzer, steen of hout, gecombineerd met stoffen en groen', adviseert hij.

5. Buitenkeuken

10 backyard improvements that add value to your home instantly (5)

(Afbeelding tegoed: Grillo Living)

Voor Patrick Garrett, een makelaar/eigenaar in Birmingham, AL, is een buitenkeuken de eerste verbetering in de achtertuin die in je opkomt als je besluit wat waarde toevoegt. 'Een fantastische buitenkeuken kan een huis echt onderscheiden van de concurrentie.' Hij waarschuwt echter dat niet alle buitenruimtes gelijk zijn. 'Om de grootste ROI te behalen, moet je ervoor zorgen dat de buitenkeukenruimte echt functioneel is en minstens drie van de vier seizoenen kan worden gebruikt', adviseert Garrett.

Wat houdt dit in? 'Een plafondventilator om te genieten van een koel briesje op warme zomerdagen, en een open haard of vuurplaats om op te warmen tijdens koele herfstavonden', zegt hij. Bovendien raadt Garrett aan dat de buitenkeuken voldoende aanrechtruimte heeft voor het bereiden van voedsel en feestartikelen. 'Er moet ook een gootsteen in de buurt zijn om de handen te wassen, en natuurlijk een ruimte en een elektrische aansluiting om een ​​televisie op te hangen voor dat grote game-evenement', zegt hij. Het spreekt voor zich dat debeste grilje het je kunt veroorloven, kom je ook een heel eind.

6. Dek

10 backyard improvements that add value to your home instantly (6)

(Afbeelding tegoed: MYFACE)

Adekkan uw leefbare buitenruimte vergroten, en daarom beveelt makelaar Ted Karagannis van Warburg Realty in New York City het aan. Sterker nog, hij houdt echt van gelaagde of multi-level decks. 'Het creëren van houten platforms voor decks met verschillende niveaus is een fantastische manier om interesse te wekken in het creëren van spannende omgevingen, en zal veel waarde toevoegen aan je achtertuinervaring', zegt hij.

Maar voordat je een deck bouwt (of laat bouwen), zijn er eerst een paar stappen die je moet nemen. 'Het is van essentieel belang dat u bij uw plaatselijke verordeningen navraagt ​​wat de code van de plaatselijke gemeente vereist om een ​​terras te bouwen', adviseert Joe Raboine, directeur residentiële hardscapes bij Belgard. 'Ten tweede: zorg ervoor dat u een professionele installateur het dek laat maken om ervoor te zorgen dat de balken op de juiste afstand van elkaar staan ​​en dat het aantal steunen/funderingen correct is.'

7. Zwembad

Een zwembad is een flinke investering, en volgens Golden varieert de toegevoegde waarde sterk – maar neemt toe. ‘In het verleden waren er evenveel mensen die specifiek op zoek waren naar een zwembad als er mensen waren die geen huis met zwembad wilden kopen’, legt hij uit. Maar de pandemie veranderde dat beeld. 'Mensen brengen nu veel meer tijd thuis door en daardoor is de vraag naar zwembaden toegenomen.' Golden zegt dat er momenteel ongeveer vijf zwembaden in zijn buurt worden geïnstalleerd, omdat er zoveel vraag naar is.

'Een deel van het waardequotiënt hier - zoals bij veel van dergelijke verbeteringen - is hoe lang u van plan bent in uw huis te blijven wonen.' Hij geeft toe dat je er niet aan doet om een ​​dollar-voor-dollar ROI te behalen. 'Maar als je er jarenlang plezier van hebt en het een verkoopargument is als je je huis op de markt zet, kan het de investering zeker waard zijn.'

Maya Vander, een in Miami gevestigde makelaarsmedewerker, bekend van haar tijd bij Netflix’s Selling Sunset, is het ermee eens dat vooral mensen na de pandemie willen investeren inbovengrondse zwembadenen dat dit doorgaans de beste ROI oplevert: 'Ik wilde geen zwembad hebben vanwege mijn kinderen, omdat ik geen enkel risico wil, maar veel mensen willen een zwembad hebben', waarbij wordt gezegd dat mensen er wel prioriteit aan geven om ze te krijgen geïnstalleerd.

8. Pergola/schaduwstructuur

10 backyard improvements that add value to your home instantly (7)

(Afbeelding tegoed: voorraad Made.com)

Dit is weer een verbetering in de achtertuin die waarde en bruikbare ruimte kan toevoegen. 'Als een huis een grote achtertuin heeft, maar er geen schaduwplekken zijn waar je na een lange dag werken kunt zitten en genieten van een koele zomerbries,pergolazou een goede optie kunnen zijn', legt Garrett uit. ‘Er zijn veel opties met een toegevoegde waarde met een pergola, zoals het toevoegen van stopcontacten of het bouwen van een vuurplaats in het midden, waar je tijdens intieme gesprekken op koele dagen van kunt genieten.’ Garrett zegt zelfs dat sommige huiseigenaren zelfs een dak, verlichting, en een plafondventilator om de functionaliteit te vergroten.

Usaj is het daarmee eens en voegt eraan toe dat een buitenpergola met meubilair en een vloerkleed wonderen doet bij het verfraaien van een standaard buitenruimte. 'Het creëren van een gevoel van plek in uw achtertuin voor entertainment zal de waarde van uw huis verhogen, omdat dit een voorziening is waar veel mensen naar op zoek zijn terwijl ze vanuit huis blijven werken en vrienden en familie vermaken.'

Daarom zegt Golden dat hij een schaduwstructuur in zijn eigen achtertuin heeft gebouwd. 'We hebben een groot terras dat grenst aan ons zwembad in de achtertuin, maar het staat het grootste deel van de dag in de directe zon', legt hij uit. 'Het bouwen van een schaduwstructuur gaf ons niet alleen een manier om beter van onze buitenruimte te genieten, maar voor relatief weinig geld creëerde het ook nog een buitenkamer, wat zeker een meerwaarde aan de woning oplevert.' Er is veel dat cool kan inspirerenschaduwrijke dekruimtetegenwoordig ook.

9. Kruidentuin

10 backyard improvements that add value to your home instantly (8)

(Afbeelding tegoed: iStock)

Naast het toevoegen van planten aan je achtertuin om je landschap te verfraaien, gelooft Karagannis dat je nog iets anders kunt planten dat aantrekkelijk zou zijn voor kopers. 'Het is ook geweldig om een ​​kruid te maken enmoestuin, vooral nu velen van ons drie maaltijden per dag vanuit huis koken', zegt hij. 'Er is niets bevredigender danje eigen kruiden kwekenen groenten en het zelf kunnen plukken van uw kruiden, tomaten, sla, etc. om uw fijne maaltijden compleet te maken.'

10. Afgeschermde veranda

Eén persoon die altijd een groot voorstander is geweest van afgeschermde veranda's is Golden, en hij is blij dat de markt eindelijk zijn inhaalslag heeft gemaakt. 'Kopers vertellen me voortdurend dat ze een soort van willen'buiten kamer', zo functioneert een afgeschermde veranda', zegt hij. Ze kunnen variëren van een eenvoudig afgeschermd gebouw tot een uitgebreide kamer zoals een van mijn recente advertenties, inclusief een open haard, verwarming en verborgen tv.' Hij raadt aan om een ​​makelaar te raadplegen die bekend is met uw regio om te bepalen wat het meest zinvol is voor uw huis. 'Dit is een ander scenario waarin de ROI moeilijk te berekenen is, maar omdat het meer een verlengstuk van je huis is dan andere achtertuinupdates, zul je waarschijnlijk een geweldige ROI zien.'

10 verbeteringen aan de achtertuin die direct waarde aan uw huis toevoegen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6272

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.